bs
  In een heldere en doeltreffende stijl weet Smout het leven van de jongen te beschrijven, soms op bijna poëtische wijze. Er staat geen woord te veel, geen woord te weinig.
            Brabant Cultureel


Smout bestrijkt heel het spectrum van ironisch tot tragisch. Met weinig woorden roept hij een wereld op van verveling en vergeefsheid. Het is knap dat hij meer dan tweehonderd pagina´s lang de aandacht weet vast te houden voor een verhaal waarin zo weinig gebeurt. Een veelbelovend debuut.
            Brabants Dagblad


Lege lijnen is geen opzienbarend boek, maar dat is waarschijnlijk juist de bedoeling.
Het is wel een interessante roman, die voor de verandering eens niet gaat over dramatische en meeslepende levens. Het vertelt juist over een saai leven, zonder ooit zelf saai te worden. Best een knappe prestatie, en daardoor het lezen meer dan waard.
            CJP Magazine


Het boek heeft een heldere, maar ook sobere, lege stijl. Wat het een afstandelijke sfeer geeft.  Alsof er soms te veel wit tussen de regels zit.
            Tilburg Magazine


Bart Smout geeft een pijnlijk scherp en confronterend beeld van een jongeman die niet weet wat hij met zijn leven moet.
            De Weekkrant

 

Beetje roadnovel, beetje ontwikkelingsroman, beetje vader-zoonverhaal, en het geheel overtuigt. Doordat Smout vaak alleen kort verwijst naar de dingen, wordt de lezer als het ware gedwongen het verhaal zelf in te vullen. Daardoor blijft het in je hoofd hangen. Goed debuut!
De Leestafel